Lacramioare

Lacramioare
Tehnica: Acrilic pe canvas
2013
Pret: 700 ron


Legenda Lacramioarei

O denumire populara a lacramioarei in Europa occidentala este "lacrimile Fecioarei Maria" , intrucat legenda spune ca aceasta floare a rasarit din lacrimile varsate de catre mama indurerata langa crucea pe care a fost rastignit Isus.

In vechime, baietii si fetele culegeau buchete de lacramioare pentru ca exista credinta ca aceste flori au darul de a aduce noroc in dragoste.

In Anglia, numele florii, "May Lily" (crinul de mai), a fost conferit cu referire la luna in care infloreste aceasta.

Intr-o alta legenda se spune ca privighetorile nu incep sa cante pana cand parfumul lacramioarelor nu umplu aerul de mireasma lor persistenta.

In vechile carti de astrologie, lacramioara sta sub semnul lui Mercur; zeita Maia, fiica lui Mercur, fiind mama lui Mercur sau Hermes.

Incepand cu Evul Mediu, lacramioarele au inceput sa faca parte din buchetul traditional al mireselor, simbolizand modestia si puritatea.

Intr-o legenda franceza, viteazul si bravul luptator Sfantul Leonard, un prieten apropiat al regelui Clovis, isi dorea sa isi petreaca restul vietii incercand sa comunice cu Dumnezeu, astfel ca s-a retras ca pustnic intr-o padure. In acel loc de recluziune, Sfantul Leonard a trebuit sa dea o lupta sangeroasa cu un balaur care incerca sa il tenteze sa renunte la viata de hermit.Pamantul padurii a fost napadit de plante otravitoare in locurile in care balaurul isi varsase sangele, dar si de lacramioare, in zonele in care se scursese sangele din ranile Sfantului. Aceste paduri din Franta, in care apar an de an lacramioarele, sunt cunoscute sub numele de padurile Sfantului Leonard.

Tulpina, florile si bobocii lacramioarelor sunt extrem de otravitoare, un extract din aceasta planta, digitalis glycosides, fiind folosit, pe de alta parte, de secole in tratamentul bolilor de inima.

Lacramioara, o floare cu proprietati contradictorii (otrava, dar si planta de leac), este un un simbol al alegerii corecte, al optiunilor diferite pe care le ofera viata, a dragostei si mortii, sau a iubirii si urii.

Lacramioara trimisa cuiva transmite mesajul ca ii doresti noroc in dragoste sau ca vrei sa faci o alegere corecta.


Read more: http://www.diane.ro/2009/04/legendele-lacramioarei.html#ixzz2Tw21w9JA

Comentarii